Cea mai buna drujba Einhell conform spuselor utilizatorilor si raportului calitate-cost este considerat de multi modelul GH-EC 2040. Ca tipar de alimentare, dispozitivul este unul electric, propulsat prin conexiune cu fir la retea. E adevarat ca posibilitatile de manevrare pot fi usor limitate de lungimea cablului conectat, insa daca achizitionezi acesta drujba pentru gospodarie, nu vei avea probleme. Remarcam un motor robust, ce dezvolta 2000W, semn ca poate face fata cu brio si unor solicitari ceva mai frecvente.

Piesa este prevazuta cu o lama de taiere Oregon mare, de 40cm, accesorizata cu un lant de la acelasi brand. Cu ajutorul acestor componente, fierastraul sectioneaza dintr-o singura trecere crengi si busteni ce pot avea diametrul maxim de 25 – 30cm. Pentru intinderea lantului gata de lucru, nu sunt necesare chei speciale sau alte accesorii, datorita sistemului cu tensionare automata. Functiile de fiabilitate sunt indeplinite pe baza protectiei la recul(prin frana de lant de tip mecanic) si opritorului cu gheare ultra-rezistente, din metal.

Ca sa nu sectionezi din greseala cablul in timp ce esti ocupat cu lucrul, o clema de fixare a acestuia il tine departe de lantul mobil. Performantele de taiere sunt bune , datorate unei viteze de 13.5 metri pe secunda. Functia de lubrifiere automata garanteaza durabilitatea partilor componente supuse la uzura intensiva. Pentru manevrare fara probleme, drujba include maner ergonomic si are circa 5Kg. La pretul pe care il are, acest fierastrau este considerat un veritabil chilipir.