Drujba Husqvarna 236 este motofierastraul ideal pentru orice gospodar care isi doreste o masinarie de taiat ce poate fi atat usor de manevrat, cat si echilibrata din punct de vedere functional. E una dintre cele mai bune drujbe pentru casa dintre toate cele de pe piata.

E dotata cu foarte multe functii inovative care o fac sa devina o alegere excelenta pentru activitati precum taierea de arbori, sectionarea lor, indepartarea crengilor sau chiar si hobbyuri ce tin de prelucrarea lemnului.

Are un motor extrem de puternic de tipul X-Torq(marca inregistrata Husqvarna) de 38 cc(centimetri cubi) in 2 timpi, cu racire, care foloseste mult mai putin combustibil si implicit produce mai putin fum decat orice alt motor. Prin asta intelegem ca Husqvarna 236 nu doar ca respecta standardele pentru protejarea mediului inconjurator, dar te ajuta sa economisesti si combustibil.
Motorul X-Torq al drujbei Husqvarna 236 foloseste si un sistem centrifugal de curatare cu aer cu ajutorul caruia indeparteaza praful si rumegusul, oferindu-ti avantajul de a folosi drujba Husqvarna mult mai mult timp pana sa fie nevoie sa cureti filtrul.

Husqvarna 236 are o stabilitate excelenta si la nivelul motorului si alimentarii cu combustibil, avand capabilitatea de a porni foarte usor si de reduce considerabil riscul ca motorul sa se opreasca. Drujba are, de asemenea, si o pompa de combustibil proprie, simplificand si mai mult procesul de pornire.

Husqvarna 236 are un sistem anti-vibratii atat de eficient incat vei fi in permanenta constient de fiabilitatea sa. Modul in care acest mecanism reuseste sa aboarba vibratiile iti ofera intotdeauna certitudinea ca mainile tale sunt in permanenta protejate. Absenta vibratiilor nu doar ca aduce o contributie la siguranta utilizatorului motofierastraului Husqvarna 236.
O alta functie de siguranta pe care o consideram de-a dreptul utila la acest motofierastrau Husqvarna 236 este sistemul de franare care opreste instant lantul din miscare si te ajuta sa eviti potentialele kick-back-uri.

Greutatea drujbei Husqvarna 236 este destul de mica pentru un motofierastrau pe benzina, avand doar 4.7 kg(fara lama si lant). Cu cat o drujba este mai usoara, cu atat e mai simplu de manevrat.